6. december, hvad betyder #?

Enten har du helt styr på det, vi vil fortælle om i dagens fif eller også ved du ikke rigtig, hvad begrebet dækker over eller hvad du skal bruge det til.

Vi snakker om hashtagget. Tegnet, der ser sådan her ud: # og som efterhånden har fået et godt tag i de sociale medier.

Tegnet # hedder på engelsk ”hash”, mens ”tag” betyder mærke. På den måde kan man sige, at man mærker et tweet ved hjælp af et # efterfulgt af det ord, man vil markere.

 

 

 

 

 

 

Hashtagget er altså et hjælpemiddel til at vise, hvad et tweet handler om. Hvis for eksempel tweetet handler om branding, kan man skrive #branding, så behøver man ikke bruge vigtig plads ud af de kun 140 tegn, man har at gøre godt med i et tweet til at forklare sammenhængen. Og du kæder samtidig dit tweet sammen med andre tweets, der har fået samme hashtag tilkoblet.

Der hvor hashtagget virkelig kommer til sit ret, er i forhold til søgninger. Hashtags kategoriserer emner, og skriver du #detordduvilfindenogetom i søgefeltet, får du alt frem, der har dét hashtag tilknyttet.

Fordi Twitter er så meget større på engelsk end på dansk, kan det være en god idé at søge på engelske emner, da du i så fald får flere søgeresultater, end hvis du havde søgt på dansk.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.