Læs altid korrektur mere end en gang

K-O-R-R-E-K-T-U-R – så vigtigt! Læs altid, altid, altid korrektur på din tekst, inden du udgiver, uploader eller sender. Det er så ærgerligt, hvis du får sendt en tekst ud med stave- eller tastefejl, for det kan lynhurtigt få din tekst til at virke utroværdig og en anelse uprofessionel.

“Læs korrektur – igen og igen” – sådan prædikede vi i denne uge, da vi besøgte Folkeuniversitetet i Herning og Århus til en snak om kunsten at skrive online (og vi lader det gå stille hen, at en af deltagerne påpegede en tastefejl på netop slidet om korrektur – mindre forseelse). Men tilbage til pointen – kend dine svage punkter og sørg for at være opmærksom på dem, når du skriver. Fx er der mange, der har svært ved sin/hans/hendes, nutids-r eller komma, og så kan det være en god idé at få en anden til at læse din tekst.

Vi har selvfølgelig – for at understøtte vores pointe – fundet en bunke gode eksempler, der viser, hvor vigtig korrektur er. Og husk korrektur handler ikke kun om stavefejl, men også om at du får den rigtige betydning frem i dine tekster…

Korrekturlæsning gone wrong

Billeder venligst lånt fra Sprogpolitiet på Facebook (der generelt poster sjove indlæg om korrekturlæsning, der er gået galt) og @Rasmusito på Twitter. Tak til begge for et godt grin!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.