Sådan mister du din læser…

Det er ikke svært at miste din læser – især ikke når du kommunikerer online. Det kræver kun ét enkelt klik, og så er din læser væk igen. Det er faktisk ganske simpelt, og vi vil med 5 helt simple tricks fortælle dig, hvordan du slipper af med din læser.

Skriv uden at kende din læser

Det bedste, du kan gøre, hvis du gerne vil af med din læser i en hulens fart, er ikke at sætte dig ind i, hvem din læser er. Læseren, der kommer forbi dit website har nogle helt specifikke behov og leder efter noget helt specielt, og hvis du ikke har den fjerneste idé om, hvem han/hun er, kan du heller ikke gennem din tekst fange din læser – og slet ikke få din læser konverteret fra kig til klik. Simple as that!

Brug ikke for meget energi på overskriften

Overskrifter giver læseren appetit på resten, så hvis du vil have din læser til at klikke sig videre, kan du godt skrue ned for kreativiteten her. På den måde forsvinder din læser på et splitsekund – faktisk allerede inden han/hun har læst noget af din tekst!

Skriv langt, alt for langt

Et andet sikkert trick til at miste din læser er lange, lange, laaange tekster uden pauser og underoverskrifter. Bare skriv ud i én lang smøre, og vi vil vædde med, at der ikke går længe, før din læser løber skrigende bort.

Gem pointen til sidst

Gem for guds skyld din pointe til sidst! Hold på din pointe så længe så muligt, så din læser skal hele vejen igennem din tekst for at finde ud af, hvad det er, du vil. På den måde er der en ret god mulighed for, at din læser hopper af, inden han/hun når bunden af din tekst.

Brug kancellisprog

Tekster, der holder på læseren, er kreative, letlæselige og i et forståeligt sprog, så et godt tip til at slippe af med din læser er, at du kan bruge lange og kringlede ord. Brug masser af fagtermer, der uforståelige og kræver en betydningsordbog for ikke-fagpersoner.

Hænger du stadig ved? Så giv os da lige dine tips til, hvordan man mister sin læser…

Hvis du hellere vil holde på din læser, har vi også skrevet en helt masse om, hvordan du gør – se med her!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.