Tekstforfatterens tricks til SEO

Søgemaskineoptimering er ikke let. Det er der heller ikke nogen, der har sagt, det er, men der er i hvert fald 5 trin, du som tekstforfatter kan tage til dig. Vi giver dig derfor tekstforfatterens tricks til SEO.

1) Lav en søgeordsanalyse

Det er ikke nok at gøre dig overvejelser om, hvad du tror, dine modtagere søger på – du er nødt til at lave en analyse på det. Det kan du gøre gratis via Google Adwords, hvor du kan søge på de specifikke ord, der er relevante for dig, og hvor du så kan se antallet af lokale søgninger og den konkurrence, der er på netop dét ord.

I eksemplet herunder har vi søgt på søgemaskineoptimering, hvor der er høj konkurrence om at nå til tops på Google. Der er 6.600 lokale søgninger på søgemaskineoptimering om måneden.

Lav en gratis søgeordsanalyse som det første ved SEO

Google Adwords supplerer op med andre kombinationer, og du har størst chance for at nå til tops med et ord, hvor konkurrencen ikke er så høj, og det er dit job at vurdere, hvilke ord, der er relevante for netop din side.

2) Brug søgeordene i din tekst

Når du så har fundet frem til de relevante søgeord, kan dit job som tekstforfatter endelig gå i gang – nu er det nemlig tid til at bruge søgeordene i din tekst. Se, om du kan flette 5-6 søgeord ind i én brødtekst (gerne forskellige søgeord), for så har Google gode chancer for at finde dig, men husk, at en tekstforfatters fornemste opgave er at skrive til mennesker – ikke maskiner, så din tekst skal stadig være sammenhængende og en fornøjelse for din læser.

Google skal jo igennem et hav af tekster og websites, når du foretager en søgning, og derfor er det en god idé, hvis du kan bruge dine søgeord i dine overskrifter. Når du tilføjer tekster til din hjemmeside, kan du vælge mellem flere typer af overskrifter, der hedder alt fra Heading 1 – Heading 6. Heading 1 er den vigtigste, og den vægter Google højest, så implementér gerne dine søgeord der (se bl.a. hvordan vi i de sidste to overskrifter har fået implementeret både søgeordsanalyse, søgeordene og tekst).

3) Metadata, ikke så farligt, som det lyder

Der er især to ting her, du skal være opmærksom på som tekstforfatter: Metatitel og metabeskrivelse.

Metadata - skriv korte og relevante tekster

 

Metatitlen er den blå overskrift, der dukker op, når du søger i Google. Metabeskrivelsen er derimod den korte beskrivelse under. Begge tekster er dit ansvar som tekstforfatter – ofte gør dit website det automatisk, men hvis du gerne vil sikre så gode og beskrivende tekster som muligt, skal du gøre det selv. Metatitlen må max være 60 tegn, mens du i metabeskrivelsen har max 160 tegn at gøre godt med.

Tænk i sætningskonstruktion her, for de første ord rangerer højest.

4) Linkbuilding, byg dine broer og skab trafik

Der er både intern linkbuilding og ekstern linkbuilding. Intern linkbuilding foregår udelukkende på din egen hjemmeside, hvor du linker fra undersider til undersider. Skab et godt flow og link til andet relevant indhold på dit site. Det kunne være links til et lignende produkt, “andre købte det her”, eller links til andre relevante blogindlæg.

Ekstern linkbuilding er derimod, hvor du får links til din hjemmeside placeret andre steder på nettet. Det kan være i kommentarer på andre blogs, andre der skriver om dit produkt og linker til din hjemmeside, eller det kan være, når indhold fra din hjemmeside bliver delt på sociale medier.

5) Beskrivende billedtekster

Google har ikke noget forhold til billederne i din tekst, medmindre du giver dem en titel og udfylder alt-teksten (som minimum). Brug gerne dine søgeord her også – og husk, det skal være kort og godt!

Det var tekstforfatterens 5 (simple) SEO-tricks, og det er selvfølgelig ikke alt. Der er meget mere man kan gøre, men som tekstforfatter har du et godt udgangspunkt, hvis du følger de 5 tricks. Do it, but don’t overdo it! Google straffer dig, hvis din tekst er proppet med søgeord, eller hvis du spammer med links.

Go’ fornøjelse!

 

Vil du have 10 tips til, hvordan du så skriver online? Vi har samlet de bedste 10 tips i en e-bog, som du kan få fingre i helt gratis, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Læs mere og tilmeld dig lige her!

Søgemaskineoptimering (SEO) for begyndere

SEO står for søgemaskineoptimering og er lig med, hvor vild Google er med dig. Er dit website ikke søgemaskineoptimeret, vil du være den tykke dreng i skolegården, der bliver valgt til sidst, når holdene skal fordeles. Bum.

Okay, det var måske en lidt hård sammenligning, men ikke desto mindre er det næsten sådan, det foregår, når Google udvælger søgeresultater. Er din side ikke populær, relevant og fyldt med indhold af kvalitet, bliver du valgt til sidst, og chancen for, at dine potentielle kunder finder dig, er meget lille. SEO er derfor en fin balance mellem at få både dine læsere og Google til at elske dig!

Google loves you!

Sådan optimerer du dit website til søgemaskinerne

Er du nybegynder, når det kommer søgemaskineoptimering og bejleri til Google? Så kan du med fordel læse videre, for formålet med dette indlæg er at gøre dig som nybegynder lidt klogere på SEO. Vi har samlet 5 tips (ud af en uendeligt lang liste over SEO-tips), så du kan komme i gang.

1: Overskuelige URL’er

Overskuelige URL’er er ikke så meget for Googles skyld, som det er for brugernes skyld. En URL med relevante ord giver både dine brugere og Google flere oplysninger om siden – og så er det nemmere for brugeren at huske, hvis han/hun vil linke til dig eller besøge din side igen!

Din URL vises også, når du dukker op i søgeresultaterne, og hvis din URL indeholder relevante ord, vil de ord, den besøgende har søgt på, være markeret med fed, og dermed bedre matche brugerens søgning.

2: Attraktivt og relevant indhold

Hvis dit indhold er lige i skabet, relevant og af høj kvalitet, vil de besøgende dele det andre steder på nettet (sociale medier, blogs, websites etc.), og det gør dig ikke bare mere synlig for brugerne, men Google vil også så småt opdage dig.
Attraktivt og relevant indhold er det vigtigste i søgeoptimeringen af dit website!

3: Brug relevante keywords

Har du gættet, hvad dette indlægs keywords er? SEO, søgemaskineoptimering og Google er ord, der går igen (og igen) i dette indlæg. Det er keywords, vi har valgt, fordi de først og fremmest er relevante for indlægget, men også fordi vi mener, at det er det, du har søgt på for at lære mere om netop søgemaskineoptimering. Når det er et indlæg om SEO for nybegyndere, er der også en grund til, at vi bruger ord som søgemaskineoptimering og Google lige så ofte som SEO, for som nybegynder er det ikke givet, at man ved, hvad SEO betyder og derfor søger på det.

Når du optimerer dit website til søgemaskinerne, skal du derfor gøre dig overvejelser omkring, hvad dine (potentielle) kunder ville søge på for at finde dig. Undersøg dine kunders søgeadfærd og afprøv det!

4: Titletags og descriptions-metatags

… er bare to af de lidt forvirrende udtryk, du vil støde på i forbindelse med SEO, men det er også to af de udtryk, du er nødt til at kende.

Placering af titletag og metadescription

Titletag er dét, som bliver vist som overskrift i søgeresultaterne. Titletag skal være helt spot on, for du har ikke mere end 67 tegn til at fortælle, hvad dine side handler om. Med description-metatags kan du uddybe det lidt bedre. Her skal du med 160 anslag og flittig brug af dine søgeord sælge dig selv til både Google og brugeren.

5: Brug overskrifttags

Når du skriver et blogindlæg eller en tekst til dit website, skal du tænke på det som en artikel, der er delt op i små afsnit. Sæt underoverskrifter ind, hvor det er nødvendigt og brug overskrifttags. Overskrifttags markerer dine overskrifter fra 1-6 alt efter størrelse og vigtighed.
Overskrifttags bruges med HTML-koden <h1>Overskrift</h1> hele vejen fra 1-6. De fleste steder er det dog en indbygget funktion, hvor du kan markere og vælge, hvilken type overskrift, du vil have – ligesom i et almindeligt tekstbehandlingsprogram. Overskrifter er med til at skabe overskuelighed og samtidig fortælle, hvad din tekst handler om.

Vi har været omkring bare 5 tips til, hvordan du kommer i gang med søgemaskineoptimering. Enkelte ændringer kan gøre en forskel for, hvor vild Google bliver med dig, så det er bare om at komme i gang. Søgemaskineoptimering indeholder mange engelske udtryk og fagtermer, så vi har opsporet en SEO-Ordbog, som du garanteret kan få glæde af, når du giver dig i kast.

Go’ fornøjelse!

De 7 værste domænenavne

Der er flere grunde til, hvorfor det er vigtigt, at du vælger et godt domænenavn. Nedenfor finder du de første syv…

De 7 værste domænenavne

Et godt domæne kan betyde ét skridt frem for din virksomhed, men et mindre godt domæne kan betyde to skridt tilbage. Det kan være svært at finde et godt domæne, og derfor får du lidt gode råd med på vejen.

Dit domænenavn skal være…

  • Beskrivende for din virksomhed. Enten med et produktnavn inkluderet eller med din virksomheds navn.
  • Simpelt. Det skal være nemt at stave til, og du bør undgå bindestreger og andre tegn.
  • Kort.
  • Søgemaskineoptimeret. Du får meget ud af at inkludere dit vigtigste søgeord i dit domæne.

Husk at passe på med sammensætninger, der kan misforstås (det er eksemplerne vist et ret godt bevis for)! Du kan med fordel læse med her, hvis du vil vide mere om at vælge et godt domænenavn.

Kender du nogle mindre heldige domænenavne?

17. dec. – Kom i gang med SEO

Når du skriver online, har du en målgruppe mere end den sædvanlige. Du skriver normalt til mennesker – men nu skal du også skrive til maskiner. Du skal i hvert fald sørge for, at søgemaskinerobotterne finder din tekst og forhåbentlig ranker den højt, så du kommer øverst på resultatlisten.

Når du skiver en webtekst, skal du derfor først og fremmest arbejde med, hvad det er for nogle ord, din modtager søger på, når hun skal finde dig. Hvilke ord bruger dine potentielle kunder, når de skal finde en som dig? Det vigtige er ikke (kun), hvilke ord du finder relevante i forhold til det, du tilbyder, men hvad din modtager finder relevant. Hvis ikke du ved det, så spørg din modtager! Spørg kunderne, lav små spørgeskemaundersøgelser, brug de sociale medier, lav fokusgrupper osv. Brug også Googles søgeordsværktøj til at se, hvad folk søger på. Og tag et smut forbi konkurrenterne og se, hvad de gør.

Når du har dine søgeord (som egentlig er indholdsord fra din side af bordet og først søgeord, når din modtager bruger dem, men anyways..) på plads skal de bruges flere steder. Et par af dem er i titletags og metadescriptions.

 

Titletag til hver side

Titletagget er det, der bliver vist som overskrift i søgeresultaterne og dét, der står over din url på hver side. Det fortæller søgemaskinen hvad den enkelte side handler om og dermed hvor relevant den er for en given søgning. Det er derfor vigtigt, at du laver et specifikt titletag til hver af dine sider og ikke bare burger den samme. Jo mere præcis en beskrivelse af, hvad teksten handler om, desto bedre. Det skal være en kort præcis beskrivelse af sidens emne, indhold eller tilhørsforhold. Udover at informere skal teksten gerne motivere læseren til at læse videre. Teksten skal ikke kun skrives for robottens skyld men også for læseren, som blivr mødt af teksten og gerne skulle have lyst til at læse videre. Se det som en lille teaser. Og den er lille, for du har kun 67 anslag til rådighed. Bruger du flere skæres teksten bagfra.

Metadescription

Sådan er det også med din meta-description, hvor du har 160 anslag. Det er den korte tekst under titletaget/overskriften i søgeresultaterne. Sørg for at bruge dine søgeord og husk at bruge EFU-modellen, så du fremhæver hvad modtageren får ud af at læse teksten/samarbejde med dig. Hvis ikke du selv laver en tekst genereres den automatisk og det giver en metadescription der måske ikke stemmer helt overens med det, du gerne vil udtrykke.

Som så meget andet med forskellige lejre diskuteres det ofte, om man primært skal skrive til maskinerne eller menneskene, når man arbejder med SEO og søgemaskineoptimeret tekst. Som tekstperson mener jeg, det vigtigste er at skrive til menneskene, da det alt andet lige er dem, der oplever den tekst, du har skrevet – og det er afgørende, at de finder den relevant og interessant. Ellers kan det være lige meget at ligge øverst på søgemaskinernes resultatlister. Men det betyder ikke, at det ikke er vigtigt at have maskinerne in mente, for hvad er der ved at have en fængende og relevant tekst, som ingen finder, fordi den ranker dårligt.

Et par helt grundlæggende fif, som kan få dig i gang med dit SEO arbejde.