Hvordan skriver du en spændende tekst om et kedeligt emne?

Der findes ingen kedelige emner - kun kedelige fortællingerEr du ved at gabe kæberne af led over den tekst, du skal skrive? Og er du bange for at kede din læser ihjel? Bare rolig – der er hjælp forude. Hvordan får du et såkaldt kedeligt emne piftet op og gjort lidt hot? Det er helt simpelt, faktisk – du skal bare stille de rigtige spørgsmål.

Der findes ingen kedelige emner – kun kedelige fortællinger. Okay, selvfølgelig er der nogle emner, der er kedelige for dig, men som tekstforfatter er det dit job at gøre såkaldt kedeligt indhold spændende for de rigtige modtager. Vi kan tage et eksempel som… kuglepenne! Hvad kan man dog skrive om kuglepenne? Og hvordan skriver man overhovedet en spændende tekst om kuglepenne?

Stil de rigtige spørgsmål med hv-ord

Brug de traditionelle hv-ord til at stille de rigtige spørgsmål omkring emnet – i vores tilfælde kuglepenne – inden du går i gang med at skrive.

Hvem opfandt kuglepennen?
Hvad kan man ellers bruge kuglepennen til – udover at skrive/tegne?
Hvornår blev kuglepennen opfundet?
Hvor mange kuglepenne bruger en person i løbet af et helt liv – i gennemsnit?
Hvorfor skriver kuglepenne primært sort eller blåt? Hvorfor ikke lilla eller grøn?
Hvordan fjerner man pletter fra en kuglepen?

Når du bruger hv-ordene som skabelon, kan du hurtigt få stillet nogle uddybende spørgsmål, der lader dig dykke ned i spændende perspektiver af et emne, der synes kedeligt ved første øjekast, men som du med de rigtige spørgsmål, kan gøre ganske spændende.

Stil din modtagers spørgsmål

Et godt tip er at google dét, du skal skrive om. På den måde får du inspiration til dine spørgsmål, og du kan se, hvad andre har efterspurgt. Og husk, at du har en modtager – hvad ville han/hun spørge om? Det kræver selvfølgelig, at du kender din modtager først.

I en hurtig Google-søgning kan vi se, at der er nogle, der har spurgt, hvor man finder den bedste kuglepen, og hvordan man får pletter fra en kuglepen af tøjet. Der dukker også en kuglepen op med indbygget kamera og en side med erotiske billeder tegnet med kuglepen. Resultaterne er mange, og hvis du dykker lidt ned i de store mængder af online materiale, vil du hurtigt finde inspiration til, hvordan du gør din “kedelige” tekst spændende.

Få så stillet de spørgsmål, inden du går i gang med at skrive. På den måde behøver hverken du eller din læser kede sig ihjel. Hvilket spørgsmål ville du stille, hvis du skulle skrive om kuglepenne? ;)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.