Tekstforfatterens tricks til SEO

Søgemaskineoptimering er ikke let. Det er der heller ikke nogen, der har sagt, det er, men der er i hvert fald 5 trin, du som tekstforfatter kan tage til dig. Vi giver dig derfor tekstforfatterens tricks til SEO.

1) Lav en søgeordsanalyse

Det er ikke nok at gøre dig overvejelser om, hvad du tror, dine modtagere søger på – du er nødt til at lave en analyse på det. Det kan du gøre gratis via Google Adwords, hvor du kan søge på de specifikke ord, der er relevante for dig, og hvor du så kan se antallet af lokale søgninger og den konkurrence, der er på netop dét ord.

I eksemplet herunder har vi søgt på søgemaskineoptimering, hvor der er høj konkurrence om at nå til tops på Google. Der er 6.600 lokale søgninger på søgemaskineoptimering om måneden.

Lav en gratis søgeordsanalyse som det første ved SEO

Google Adwords supplerer op med andre kombinationer, og du har størst chance for at nå til tops med et ord, hvor konkurrencen ikke er så høj, og det er dit job at vurdere, hvilke ord, der er relevante for netop din side.

2) Brug søgeordene i din tekst

Når du så har fundet frem til de relevante søgeord, kan dit job som tekstforfatter endelig gå i gang – nu er det nemlig tid til at bruge søgeordene i din tekst. Se, om du kan flette 5-6 søgeord ind i én brødtekst (gerne forskellige søgeord), for så har Google gode chancer for at finde dig, men husk, at en tekstforfatters fornemste opgave er at skrive til mennesker – ikke maskiner, så din tekst skal stadig være sammenhængende og en fornøjelse for din læser.

Google skal jo igennem et hav af tekster og websites, når du foretager en søgning, og derfor er det en god idé, hvis du kan bruge dine søgeord i dine overskrifter. Når du tilføjer tekster til din hjemmeside, kan du vælge mellem flere typer af overskrifter, der hedder alt fra Heading 1 – Heading 6. Heading 1 er den vigtigste, og den vægter Google højest, så implementér gerne dine søgeord der (se bl.a. hvordan vi i de sidste to overskrifter har fået implementeret både søgeordsanalyse, søgeordene og tekst).

3) Metadata, ikke så farligt, som det lyder

Der er især to ting her, du skal være opmærksom på som tekstforfatter: Metatitel og metabeskrivelse.

Metadata - skriv korte og relevante tekster

 

Metatitlen er den blå overskrift, der dukker op, når du søger i Google. Metabeskrivelsen er derimod den korte beskrivelse under. Begge tekster er dit ansvar som tekstforfatter – ofte gør dit website det automatisk, men hvis du gerne vil sikre så gode og beskrivende tekster som muligt, skal du gøre det selv. Metatitlen må max være 60 tegn, mens du i metabeskrivelsen har max 160 tegn at gøre godt med.

Tænk i sætningskonstruktion her, for de første ord rangerer højest.

4) Linkbuilding, byg dine broer og skab trafik

Der er både intern linkbuilding og ekstern linkbuilding. Intern linkbuilding foregår udelukkende på din egen hjemmeside, hvor du linker fra undersider til undersider. Skab et godt flow og link til andet relevant indhold på dit site. Det kunne være links til et lignende produkt, “andre købte det her”, eller links til andre relevante blogindlæg.

Ekstern linkbuilding er derimod, hvor du får links til din hjemmeside placeret andre steder på nettet. Det kan være i kommentarer på andre blogs, andre der skriver om dit produkt og linker til din hjemmeside, eller det kan være, når indhold fra din hjemmeside bliver delt på sociale medier.

5) Beskrivende billedtekster

Google har ikke noget forhold til billederne i din tekst, medmindre du giver dem en titel og udfylder alt-teksten (som minimum). Brug gerne dine søgeord her også – og husk, det skal være kort og godt!

Det var tekstforfatterens 5 (simple) SEO-tricks, og det er selvfølgelig ikke alt. Der er meget mere man kan gøre, men som tekstforfatter har du et godt udgangspunkt, hvis du følger de 5 tricks. Do it, but don’t overdo it! Google straffer dig, hvis din tekst er proppet med søgeord, eller hvis du spammer med links.

Go’ fornøjelse!

 

Vil du have 10 tips til, hvordan du så skriver online? Vi har samlet de bedste 10 tips i en e-bog, som du kan få fingre i helt gratis, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Læs mere og tilmeld dig lige her!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.