Twitter, et professionelt kommunikationsværktøj

Er du en af dem, der synes, at Twitter er noget diffust noget? Overvejer du indimellem, om din virksomhed burde have en Twitter-profil, men er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Så er der hjælp at hente i den julekalender, KOMMID har lavet til dig.

De næste 24 dage får du en introduktion til mediet og dets muligheder. Når vi når juleaften, er dit grundlag for at beslutte, om Twitter er et medie for dig, mere fyldestgørende. Men før vi tager hul på låge #1 i morgen, så lad os i første omgang give en overordnet introduktion til mediet.

Hvad er Twitter?

Twitter er et socialt netværk og en ”mikroblogging platform”. Som på en blog deler du et budskab med dine mange følgere, men du har kun 140 tegn at gøre godt med. Ikke mere end en gammeldags SMS. Men bortset fra antallet af tegn, ligner de to medier ikke hinanden ret meget.

Først og fremmest er det på Twitter ikke én person, du sender din besked til, men til hele netværket. Dem, der umiddelbart ser din besked, er dem, der har valgt at følge dig, men Twitter er en åben platform, hvor alle reelt kan se, hvad du skriver. Også folk uden for Twitter – dine tweets bliver tilgængelige på søgemaskiner, så folk der ikke selv har en profil, kan reelt følge med i, hvad du skriver.

Gode grunde til at komme på Twitter

Twitter er stadig primært brugt af politikere, journalister og meningsdannere og betegnes ofte som den kreative elites sociale netværk. Mediet er (endnu) ikke blevet folkeligt i Danmark, og det er heller ikke det mest anvendte sociale medie for virksomheder. Men det betyder ikke, at det er et ligegyldigt medie. Heller ikke for virksomheder.

Dem, der aktivt benytter Twitter, mener at dem, der ikke gør, blot ikke har fået øjnene op for mediets lyksaligheder. Og der er ingen tvivl om, at Twitter har enormt potentiale som professionelt kommunikationsredskab.

Som led i din online strategi, kan der være meget at komme efter på Twitter. Det giver gode muligheder for at komme i dialog med din målgruppe og for at netværke med andre i branchen. Samtidig er Twitter en super brugbar platform til at opbygge kendskab og opmærksomhed omkring din virksomhed og dit brand.

 

Om du bør være til stede på Twitter, skal du selv afgøre. Men med KOMMIDs julekalender kan du blive klogere på mediet, prøve det af, og drage dine egne erfaringer.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.