18. dec. – Vil du være mere synlig?

Vil du gerne være mere synlig i mediebilledet? Have omtale af din person, din virksomhed, din forening eller dit produkt? Så er PR (public relations) måske noget for dig. Her et par små fif til fordele og ulemper ved PR, som måske kan gøre dig klogere på, om det er noget, du skal kaste dig over.

Ulemper ved PR

At arbejde med PR er ret ressourcekrævende, så det er afgørende, at du enten har god tid arbejdet eller får nogle til at hjælpe dig med det. Derudover skal du være opmærksom på, at du ikke kan være sikker på resultatet af en PR indsats. Det er ikke målbart på samme måde som en reklame er, og der er ingen garanti for, at din indsats bærer frugt. Du ved ikke på forhånd om de mange timer, du putter i det, resulterer i den omtale, du forventer. Men vil du have total kontrol, skal du købe en annonce eller anden reklame i stedet for at lave PR.

Fordele ved PR

Vælger du alligevel at gøre en indsats, giver PR dig mulighed for at skabe synlighed, der som udgangspunkt er langt billigere end en annonce. Hvis du får omtale i kraft af en avisartikel, har indsatsen med største sandsynlighed ikke kostet i nærheden af, hvad en annonce på samme spalteplads ville koste.

En af de største fordele ved PR er, at det giver mulighed for at skabe indflydelse på kommunikationsstrømmen. Du kan selv være med til at afgøre, hvilken omtalen du får. Det handler om at skabe og fortælle de gode historier. Og med PR får du hurtig spredning af dit budskab, da der ikke er langt fra pressemeddelelse til en avisartikel eller omtale i andre medier.

PR er som altså ikke den nemme løsning. Men PR er mere troværdig end reklame, for selv om du selv forsøger at få historien fortalt, er det mediet, der er afsender og har fundet historien relevant nok til at bringe den.

Med reklame er du sikker på synlighed. Det er du ikke med PR. Men får du den, er den umiddelbart langt mere værd end reklame, da du også vil vinde troværdighed.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.